[ad_1]
روز دوشنبه، Szklana Hala معاملات خود را با 0.2 درصد برگشت به پایان رساند. از کل شاخص، به لطف آن، شاخص همچنان اندکی زیر 10.4 میلیون نوسان خواهد داشت. موجودی های کوچک به پایین ترین حد در 8 ماه گذشته رسید. فضای رکودی که برخی آن را ناشی از فضای مورد انتظار بازار در جریان مذاکرات هسته ای و بخشی از آن را به شرایط تالار شیشه ای و عدم تمایل معامله گران به فروش سهام در سطوح پایین تا کنون و عدم تمایل به خرید سهام تا بازار اعلام می کنند. وضعیت پاک می شود به دلایلی به نظر می رسد شرایط فعلی بورس در خواب زمستانی است و شاید انتشار گزارش 9 ماهه از نتایج شرکت های بورسی در روزهای پایانی آذرماه می تواند منجر به افزایش فعالیت معامله گران شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، معاملات بورسی که مدت هاست دست کم گرفته شده بود، روز گذشته رقمی معادل 1432 میلیارد حجم را به نمایش گذاشت که کمترین میزان از 18 اردیبهشت ماه امسال بود. برخی رکود را ناشی از فضای مذاکرات هسته ای می دانند که در انتظار آن هستند و می گویند اکثر سرمایه گذاران منتظر اخبار نهایی از نتیجه مذاکرات مجدد هستند و ترجیح می دهند تا آن زمان پول جدیدی وارد بازار نکنند. گروهی دیگر این فضای کساد را اثری از رونق بازار سهام می دانند. از یک سو معتقدند قیمت سهم در محدوده ای قرار دارد که تمایل به فروش را به حداقل رسانده است، اما بازار خریدار پیدا نمی کند. زیرا با وجود ارزان بودن بسیاری از سهام، قیمت ها روز به روز به کاهش خود ادامه می دهند و سرمایه گذاران ترجیح می دهند تا دریافت سیگنال قوی از احتمال بازدهی و تغییر جهت بازار منتظر بمانند و از ورود سرمایه جدید به بازار اجتناب کنند.
با این حال، هر یک از این دو برداشت که به واقعیت نزدیک است، محصول دایره ای از فضای راکد در یک اتاق شیشه ای است. به نظر می رسد بازار به خواب زمستانی رفته و این وضعیت تا زمانی که انگیزه ای برای تحریک تقاضا در بازار ایجاد نشود ادامه خواهد داشت. یکی از نکات مهم معاملات این روزهای بورس، ترس از خرید و فروش همراه با گسترش جو منفی در بین فعالان بازار است. موردی که باعث شد همانطور که گفته شد ارزش معاملات خرد سهام به کف 8 ماهه سقوط کند. میانگین ارزش معاملات روزانه در 1.5 ماه گذشته کمی بیش از 20 هزار بوده است. میلیارد تومان نسبت به 8 ماهه امسال 42 درصد کاهش داشته است. این رکود در فضای منفی، در حالی که صفهای فروش چندان قوی نیست و سهامداران حقوقی خالص خرید بیشتری دارند، نشان میدهد که سرمایهگذاران خرد تنها زمانی حاضر به خرید هستند که روند تقاضای قوی وجود داشته باشد، در غیر این صورت ترجیح میدهند از بازار دور بمانند. … به خصوص در 17 ماه گذشته که از سقوط شاخص های بورسی می گذرد، تمامی روندهای صعودی نوسانی بوده و نتوانسته نظر سرمایه گذاران را به خود جلب کند.
حضور اشخاص حقوقی در اقدامات اساسی
سقوط قابل توجه ارزش بورس های روزانه در هفته های اخیر در حالی رخ داده است که سهامداران حقوقی گروه ها و صنایع مهمی به دنبال تحریک تقاضای عمومی و رفع جو منفی ایجاد شده هستند. برای آنها، میتوانید سهامهایی را تصور کنید که عمدتاً دارای سود قیمتی پایین هستند و اساساً حمایتکننده هستند و میتوانند بازده بلندمدت خوبی یا محرکی رو به رشد در محیط اقتصادی و سیاسی برای سهامداران خود فراهم کنند. این در حالی است که با نزدیک شدن به آذرماه به زمان انتشار گزارش بورس اوراق بهادار سه ماهه اول سال می گذرد. انتظار میرود انتشار گزارشهای 9 ماهه شرکتها بهعنوان یک فیلتر قدرتمند عمل کند و علاوه بر کنترل هیجانهای مثبت و منفی، در تخصیص سرمایههای سرگردان مفیدتر باشد. روز دوشنبه در حالی که فعالان تالار شیشه ای شاهد حرکت 177 میلیارد و 605 میلیون تومانی در مسیر درست بودند، گروه های بزرگ ریالی و دلاری در لیست خرید سهامداران عمده قرار گرفتند. در این راستا بیشترین خالص خرید ملک با 58 میلیارد و 290 میلیون تومان در شرکت های تابعه گروه فلزات اولیه بوده و پس از آن دو صنعت خودروسازی و بانک بزرگ با مجموع واگذاری 34 میلیارد و سهام 465 میلیارد تومان در پرتفوی قرار دارند. حقوق بورس اوراق بهادار تهران است. رتبهبندیهای بعدی برای پول قانونی نیز به سه گروه کاهش یافت: محصولات شیمیایی، فرآوردههای نفتی و سنگهای فلزی.
معیارهای روزانه بورس
ماه هاست که روند روزانه بازار سهام به معیار تصمیم گیری سرمایه گذاران تبدیل شده است. شرایطی که در آن شاهد گسترش جو مثبت یا منفی در اکثریت قریب به اتفاق سهام و صنایع بورسی هستیم. یک روز با حاکم شدن جو منفی خشک و مرطوب با هم می سوزند و روز دیگر بدون ایجاد محرک جدید، بدون توجه به صنعت و متغیرهای تاثیرگذار شاهد سبز شدن قیمت ها در سراسر بازار هستیم. سوال این است که رفتار روزمره تا چه اندازه باید ملاک تصمیم گیری باشد؟ در حالی که با جریان بی پایان پول واقعی، قیمت بسیاری از سهام به سطوح زیر محدوده ارزش پایه کاهش یافته است، تمایل به معامله بر اساس استفاده از ابزارهای اساسی کاهش می یابد و اگر معامله ای انجام شود، عمدتا بر اساس تکنیکال است. نمودار. شاید به همین دلیل است که گاهی واکنش های سریع و شدید بازار به برخی حمایت ها و مقاومت ها و نقاط حساس نمودارهای قیمتی به ویژه در معاملات روزانه به چشم می خورد.
سیستم دوباره خرابه
همانطور که قبلا ذکر شد، بازار در فاز مورد انتظار قرار دارد که منجر به کاهش روز به روز ارزش سهام خرده فروشی ها شده است. اما سقوط دیروز سهام دلیل دیگری هم داشت. از همان ابتدای معاملات روز دوشنبه بورس تهران، معامله گران شاهد سامانه معاملاتی مشخصی بودند به طوری که معاملات با حدود 15 دقیقه تاخیر آغاز شد و حتی بازگشایی آن به روز کاری بعد موکول شد.
حسن فرجوزاده، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با مجلس سنا درباره توقف سامانه معاملات سهام در ابتدای معاملات صبح دوشنبه 13 دی ماه گفت: اختلال را رسما اعلام می کنیم.
روح الله دهقان، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس نیز اظهار داشت: سیستم ها راه اندازی شده و مشکلی وجود ندارد، تنها به دلیل قطعی برق در ساعات اولیه صبح ارتباط برقرار شده است. سیستم ها در مرکز داده بودند و تراکنش ها در حال انجام بود، اما اتصال به مرکز داده قطع شده بود. هسته اصلی تراکنش خطوط برق پشتیبان و ثانویه است، بنابراین اختلال مربوط به هسته معامله نبوده است».
اما اختلال در سیستم معاملاتی بورس تهران به هر دلیلی باعث شد که معاملات با تاخیر آغاز شود و طبیعتا بر حجم بورس تاثیر بگذارد. بنابراین بخشی از تشدید کاهش قیمت روز دوشنبه را می توان به شروع دیرهنگام معاملات نسبت داد.
ادامه اعتراض به طرح تغییر قانون بورس
طرح اصلاح قانون بازار سرمایه که هفته گذشته برای عموم مردم منتشر شد، همچنان با موجی از اعتراضات فعالان بورس از سهامداران خرد گرفته تا کارشناسان و پیشکسوتان بازار مواجه است. در اظهارات اخیر محسن علیزاده، ناظر پارلمانی در شورای عالی بورس اوراق بهادار در مجلس سنا گفت: سازمان بورس در تهیه لایحه اصلاحیه قانون بازار سرمایه نظرات خود را به مجلس دیکته نکرده است. این طرح سیم بود و سازمان بورس چیزی به مجلس دیکته نکرد. این مقدمه از سوی دولت و سازمان بورس انجام شد و بنا به دلایلی ترجیح دادیم طرح خود را در مجلس آماده کنیم.
اینکه نظرات سازمان بورس دیکته مجلس بوده اصلا درست نیست. ما در کمیته بازار سرمایه این موضوعات را به تفصیل تحلیل خواهیم کرد. ما از حقوق همه فعالان بازار سرمایه دفاع می کنیم و از حقوق آنها به طور کامل حمایت می کنیم و اجازه اظهار نظر به ضرر سهامداران را نخواهیم داد.
بازار سهام دوشنبه از طریق آمار
در روزی که شاخص کل بورس تهران روی 342 نماد بورسی 0.22 درصد افت کرد، قیمت پایانی 104 سهم (30 درصد) مثبت و 207 سهم (61.6 درصد) منفی بود. در این بازار 19 نماد (60 درصد) 531 میلیارد تومان صف خرید ایجاد کردند اما در مقابل شاهد صف فروش 16 نماد بورسی (50 درصد) به ارزش 151 میلیارد تومان بودیم.
از سوی دیگر، در فرابورس ایران در روزی که آیفکس با افت 0.35 درصدی مواجه شد، 140 سهم معامله شد که 54 سهم (39 درصد) مثبت و 82 سهم (59 درصد) منفی بود. در این بازار 9 نماد (60 درصد) به ارزش 251 میلیارد تومان صف خرید ایجاد کردند که در 3 نماد فرابورس (20 درصد) به ارزش 29 میلیارد تومان شاهد صف فروش بودیم.
[ad_2]