کم منبع شی واکنش بورس به بازار ارز

[ad_1]

دلار نیز کانال 30 هزار تومانی را از آن خود کرد، اما این امر در نشاط گذشته بورس مشهود نیست. در حالی که بازاریابان سرمایه و سهامداران انتظار داشتند با افزایش قیمت دلار، تقاضا برای سهام آنها به دلار افزایش یابد، اما این اتفاق افتاد.

به گزارش دنیای اقتصاد، آمارها نشان می دهد در چهار روز کاری هفته جاری علیرغم افزایش بیش از 5 درصدی اسکناس های آمریکا، شاخص کل بورس 0.18 درصد کاهش یافت. شاخص همگن که تصویر واقعی تری از بورس را نشان می دهد، 1.7 درصد کاهش یافت و خروج سرمایه واقعی از معاملات ادامه دارد.

برخی از تحلیلگران و کارشناسان بازار سرمایه بی توجهی بورس به نوسانات دلار را غیرطبیعی نمی دانند و معتقدند که این اتفاق در مقاطع دیگری نیز رخ داده است و همیشه نیازی به افزایش قیمت بورس با افزایش قیمت دلار نیست. آنها می گویند همیشه همگرایی دلار و بورس همزمان نیست و گاهی مدتی پس از افزایش دلار شاخص کل شروع به افزایش می کند.

همگرایی دلار و بورس همیشه همزمان نیست

حسام حسینی کارشناس بازار سرمایه: اینکه بورس همیشه با دلار حرکت نمی کند چیز جدیدی نیست و پیش از این نیز شاهد چنین روندهایی بودیم و بازار سرمایه در مراحل اولیه رشد دلار رشدی نداشت.

به عنوان مثال در سال 97 قیمت دلار 4200 تومان بود و تا خرداد 97 قیمت دلار به 90000 تومان رسید، اما خبری از رشد بورس نبود و شاخص کل کمتر از اعداد بود. اول سال نو.

بنابراین از نظر تاریخی این اتفاق افتاده است و مواقعی بوده که دلار در حال افزایش بوده اما بورس راکد بوده است. این موضوع تا اواسط سال 91 وجود داشت و با وجود افزایش قیمت دلار، شاخص کل بورس رشدی نداشت، اما نکته اینجا بود که همه اینها در مراحل اولیه رشد دلار بود. یعنی به تازگی یک روند صعودی بزرگ را آغاز کرده است و بقیه دارایی ها در نظر گرفته نشده اند، اما به تدریج گره خورده و جهت گیری شده اند. معمولاً در اواسط چرخه رشد دلار، همه بازارها همزمان با افزایش قیمت دلار هستند، اما در این مرحله این اتفاق نیفتاد و دلار و بورس همگرا نشدند. یکی از دلایل ممکن است بدبینی بازار نسبت به رشد بیشتر دلار باشد. یعنی آنها این افزایش را یک افزایش موقت می دانند و انتظار دارند بالاخره توافق هسته ای شکل بگیرد و دلار به قیمت های پایین تری ضربه بزند. البته بعید به نظر می رسد که فعالان بازار هر چقدر هم که دلار بالا باشد، انتظار افزایش قیمت دلار به زیر سطح فعلی را داشته باشند و اتفاق نظر کلی بر روی شواهد وجود ندارد. در حالی که برخی با این دیدگاه موافقند، آنها یک اقلیت هستند و نه اکثریت که مایلند بر روندهای بازار تأثیر بگذارند.

دلیل بعدی و منطقی تر این امر، سیاست متناقض دولت است. سیاست قرارداد در همه دارایی ها راکد شده است و می بینیم که سایر دارایی ها با نرخ دلار افزایش نمی یابند. این بدان معناست که بازار املاک و سایر بازارها به سرعت دلار رشد نمی کردند. در مورد بازار سرمایه برعکس این اتفاق افتاد که جای تعجب دارد. بازارهای باقیمانده، املاک و خودرو، با دلار مطابقت نداشتند و با سرعت کمتری رشد کردند، اما بازار سهام کاملاً وارونه بود و رفتار منفی داشت.

بدیهی است که این رابطه در جایی قطع خواهد شد; اگر دلار به افزایش خود ادامه دهد، قطع خواهد شد.

اگر ترس از بازار از بین برود، شاهد رشد بورس خواهیم بود. اکنون شاهد رکود نسبی در همه بازارها هستیم و این رکود بورس تا حدودی شدیدتر است. نگرانی سهامداران از کاهش ارزش دارایی و عقب ماندن سایر بازارها در این شرایط بیهوده نیست. در مجموع، روند ثابت نیست و اگر دلار بالاتر از این محدوده قیمتی افزایش یابد و به روند صعودی خود ادامه دهد، بازار سهام مثبت خواهد بود. مگر اینکه بازار آنقدر دوراندیش باشد که به توافق با دلار بالای 30 هزار خوشبین باشد. سیاست های انقباضی

شرکت‌کنندگان سهام سعی می‌کنند سهام خود را بفروشند حتی زمانی که فرصتی برای جبران زیان‌های خود و جلوگیری از زیان بیشتر فراهم می‌شود، اما واضح است که از نظر احساسی در حال فروش هستند.

سیگنال رشد دلار برای بورس

محمد نوربخش، کارشناس بازار سرمایه; الان دلار و بورس به یک سمت نمی روند. برای تحلیل این موضوع نباید فقط به یک متغیر نگاه کنید. به محض اینکه نتیجه مذاکرات احیای برجام همچنان نامشخص است، سیگنالی برای افزایش قیمت دلار است و شاهد عبور قیمت دلار از 30 هزار دلار هستیم. اما بازار را نیز تهدید جدی خواهد کرد که همان کسری بودجه دولت است. بخشی از کسری بودجه دولت باید توسط شرکت ها تامین شود و دولت چاره ای جز این ندارد. بازار اکنون بیشتر نگران است که این کسری بودجه بیش از حد توسط شرکت ها تامین مالی شود. به نظر می رسد در صورت ادامه روند صعودی دلار (که انتظار داریم ادامه یابد) و وضعیت بودجه کشور مشخص شود، بورس نیز روند صعودی خود را آغاز خواهد کرد. بنابراین باید همه عوامل را با هم در نظر گرفت. سیگنال منفی مذاکرات اکنون نگرانی هایی را در مورد کسری بودجه ایجاد کرده است که زنگ خطری برای شرکت ها است. با این حال، این رشد بازار را در بلندمدت یا حداقل در میان مدت متوقف نخواهد کرد. پس از مدتی در صورت ادامه روند صعودی دلار، بازار سرمایه روند صعودی به خود خواهد گرفت و در این شکی نیست.

سرمایه گذاران منتظر دور بعدی مذاکرات هسته ای هستند

مهدی ساسانی، کارشناس بازار سرمایه: معمولاً وقتی دلار افزایش می یابد، شاخص کل سهام نیز افزایش می یابد و همگرا می شود. اما در این مدت با وجود افزایش قیمت دلار، رشد شاخص بورس از دلار فاصله گرفت. این را می‌توان به دو صورت تفسیر کرد: اول اینکه فعالان بازار انتظار دارند که افزایش قیمت دلار موقتی باشد و پس از مدتی دوباره کاهش پیدا کند یا پس از مدتی اگر دلار کاهش پیدا نکند، کل شاخص بورس با قیمت دلار منطبق شود. افزایش دلار طبیعتاً تأخیر در رشد همزمان این دو بازار ناشی از عواملی مانند عدم اعتماد به سرمایه گذاران، بی انگیزگی آنها و کمبود نقدینگی در سمت تقاضا است که منجر به فرسایش بیشتر شاخص کل بورس و … منفی. برخی از فعالان و سهامداران اکنون روند صعودی دلار را کوتاه مدت می دانند و انتظار دارند مذاکرات هسته ای در هفته آینده از سر گرفته شود و در صورت موفقیت آمیز بودن، به افتتاحیه ها برسد. طبیعی است که اگر روند صعودی دلار همچنان صعودی باشد، شاخص کل بورس با روند صعودی منطبق شده و دوباره به سمت بالا همگرا می شود. بنابراین هنوز امیدواری وجود دارد که مذاکرات مثبت باشد.

البته باید توجه داشت که بورس و دلار همیشه همزمان با هم منطبق نیستند و گاهاً با تاخیر مواجه می شوند. گاهی شاهد بودیم که بورس بالا رفت، اما دلار کاهش یافت یا برعکس. این بدان معناست که دلار افزایش یافت، اما شاخص کل بورس در همان حالت خود باقی ماند و پس از مدتی خود را با رشد دلار تطبیق داد. این بدان معناست که دلار و بورس لزوماً همزمان رشد نکرده و به موقع به هم نزدیک شده اند. قبلا هم اتفاق افتاده است و از طرفی عده ای انتظار کاهش ارزش دلار را دارند. اگر این اتفاق بیفتد، بازار توجیه می شود، اما اگر دلار برنگشت و به روند صعودی خود ادامه داد، مطمئنا کل شاخص بورس صعودی خواهد شد و با دلار هم تراز می شود.

با این حال، در شرایط فعلی، به نظر می رسد هیچ شانسی برای موفقیت در مذاکرات وجود ندارد. مگر اینکه هر دو طرف مذاکره مواضع خود را در جلسات آینده در هفته های آتی کوتاه کنند و مسیر خود را تغییر دهند و درباره موضوعات جدید مذاکره کنند. یعنی شاهد یک معامله جدید باشید. در این صورت می توان گفت گام مثبتی برداشته ایم. اما در شرایط فعلی امیدی به موفقیت مذاکرات نیست. در حال حاضر نکته مثبتی در مذاکرات هسته ای وجود ندارد، اما بسیاری از سرمایه گذاران منتظر نتیجه نهایی مذاکرات در هفته های آینده هستند. از سوی دیگر رئیس دولت اخیراً از آزادسازی برخی اقدامات پولی صحبت کرده است که البته در حد حرف است و اگر این موضوع صحت داشته باشد باید آن را در قیمت دلار ببینیم که دیده نشده است. تا حالا. من معتقدم اگر دلار به افزایش خود ادامه دهد یا در سطح فعلی خود بماند، می تواند به مرور زمان بر سودآوری شرکت ها تأثیر بگذارد و بازار سهام افزایش یابد.

نگرانی های بازار سهام در مورد آینده

مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایهمتأسفانه در 40 ماه گذشته که از روی کار آمدن دولت جدید می گذرد، بدون توجه زیاد به آزادسازی پول، افزایش نرخ های بانکی و کسری بودجه، بر ارتباط با مردم در سفرهای استانی و بهبود روابط خارجی متمرکز شده است. متغیرهای پولی متغیرهایی هستند که در صورت عدم تیک زدن می توانند بر تمامی عملیات تاثیر بگذارند. در ماه های اخیر شاهد بیشترین نرخ سود بانکی، بالاترین نرخ های خزانه و بالاترین نرخ در بازار بین بانکی بوده ایم. این چرخه در دوره های قبل نیز وجود داشت. معمولا شرکت ها و موسسات در مقطعی نزد بانک ها و اوراق بهادار سپرده گذاری می کنند، اما زمانی که نرخ سود بسیار بالا باشد، ریسک نگهداری اوراق نزد بانک ها نیز افزایش می یابد.

این در حالی است که اکنون فاصله او با دلار آزاد بیشتر شده است تا امکان افزایش قیمت دلار نیما وجود داشته باشد تا بتواند 23 درصد شکاف دلار آزاد خود را کاهش دهد. در حالی که صادرکننده از این موضوع منتفع می شود، سود واردکنندگان به تدریج کاهش می یابد و اثرات افزایش دلار نیما بر کالاهای مختلف تأثیر می گذارد.

یکی دیگر از موانع بر سر راه بازگشت موجودی، قیمت گذاری بر اساس سفارش است. بر خلاف شعارهای خود، دولت سیاست سرکوب قیمت ها را با عدم مدیریت ارزش پول در پیش گرفت. از نظر تاریخی، نرخ بهره ابتدا حرکت می کند، سپس دلار، سپس تورم و سپس شاخص سهام. امروز نیز به نظر می رسد این اتفاق در حال تکرار است. نرخ بهره در سال گذشته افزایش یافته است، سپس دلار افزایش می یابد، سپس شاهد افزایش مجدد کالاها خواهیم بود و در نهایت از افزایش فروش شرکت ها می توان دریافت که سود شرکت ها افزایش یافته و شاخص کل در همین مدت افزایش می یابد. جهت.

در حال حاضر نسبت قیمت به درآمد در بازار سهام نزدیک به آذر 88 است، اما سیاست سرکوب قیمت ها، تحکیم اقتصاد دیکتاتوری و البته فضای بازار انتظار مانع از افزایش تقاضا در بازار سهام شد. سالن شیشه ای

[ad_2]

Aron Trujillo

نرد اینترنتی. ارتباط دوستانه مبشر قهوه. متخصص موسیقی بسیار متواضعانه. مدافع تلویزیون آماتور

No images found in the media library. Exploring Canadian Currency Exchange Solutions: A Comprehensive Guide
No images found in the media library. Introduction to Best Currency Exchange Rates in Canada
No images found in the media library. تعبیر خواب آنلاین با مشاوره رایگان و سریع
No images found in the media library. Discover the Best Site for Canadian Waterfront Properties
راهنمایی برای خرید پرینتر راهنمایی برای خرید پرینتر
Unlocking the World of Money Exchanges Unlocking the World of Money Exchanges
تماس با ما