[ad_1]
ارو-در حالی که بورس در حال حاضر افت شدیدی را تجربه می کند، بسیاری از فعالان بورس امیدوارند از آن به بعد از یک میلیون و 240 هزار واحد حمایت کنند تا شاهد بازدهی بازار باشند، اما در صورت بازدهی، این موضوع موقتی و تنها از نظر نوسانی خواهد بود. برخی کارشناسان بورسی با توجه به شرایط موجود بازار سهام به روند نزولی باز خواهد گشت.
به گزارش فرارو، حمید میر معینی کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه با وجود همه جذابیت های بورس امروز، خریداران تمایلی به ورود به بازار ندارند، گفت: در حال حاضر با توجه به شرایط موجود در بازار بورس، خریداران تمایلی به ورود به بازار ندارند. اوی گفت: مهمترین دلیل مربوط به ابهامات ناشی از توافق احتمالی برجام است زیرا در حال حاضر وضعیت برجام نامشخص است و بسیاری از سرمایه گذاران نیز ترجیح می دهند تا زمان نهایی شدن معامله در بازار حضور نداشته باشند زیرا ریسک این کار بسیار بالاست. .
وی افزود: به عبارتی بسیاری از مردم ترجیح می دهند با خیال راحت به بازار بازگردند زیرا در صورت عدم توافق عواقب برهم زدن این موضوع بسیار زیاد خواهد بود و ممکن است بازارهای مالی با افت قابل توجهی مواجه شوند. بخشی از سود بالقوه را در فضای پس از قرارداد از دست بدهید، اما به صورت جمعی در بازار حضور داشته باشید و نه در یک محیط پرخطر.
احسان رضاپور کارشناس بورس و اوراق بهادار گفتگو با فرارووی با اشاره به اینکه مهمترین عامل سقوط امروز بورس، بلاتکلیفی است که در بین فعالان و سرمایه گذاران بورس به وجود آمده است، گفت: طی یک سال گذشته مسئولان و متولیان بازار سرمایه و دولت وعده های زیادی برای حمایت از بورس داده اند. بازار سرمایه، این نظرات گفتار درمانی و تا حدودی شفاهی است تا زمانی که در عمل اتفاقی بیفتد و بورس با حمایت آن به سمت ثبات و بهبود پیش برود.
وی افزود: به نوعی، این مذاکرات حمایت از بازار چشم نواز و نمایشی است. از این حیث، در حالی که بازار سرمایه برای مسئولان اقتصادی در اولویت است، اما در عمل این موضوع صحت ندارد و دولت اولویت های دیگری دارد. «چون اگر قرار است بازار سهام مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد، باید برای تقویت بازار سرمایه گام هایی برداشته شود، یعنی جایگاه این بازار به عنوان جایی که نقدینگی سرگردان در آن جریان دارد، شناخته شود.
رضاپور افزود: بورس باید به عنوان جذاب ترین بازار در بین تمام بازارهای سرمایه معرفی شود چرا که با رکود اخیر بازار بسیار خوب خرید شده است اما با توجه به اینکه اولویت ظاهری مسئولان اقتصادی حمایت از سهام بازار است. بله، اما در داخل هیچ اقدامی انجام نمی شود، از طرفی کاری که انجام می شود نوعی کارشکنی در بازار سرمایه و خلاف منافع بورس است، بنابراین نمی توان انتظار پایان رکود بورس را به زودی داشت.
وی گفت: در این زمینه، سرمایه گذاران احساس می کنند که هر چه محافظه کارتر باشند، ضرر کمتری خواهند داشت. بسیاری از فعالان در حال حاضر تماشا میکنند و شرکتهایی که در موقعیت سودآوری مطمئنی قرار دارند، اکنون تکرارپذیری سودآوری خود را با توجه به اقدامات انجام شده و تصمیمهای اتخاذ شده زیر سوال میبرند. و تا زمانی که این ابهامات برطرف نشود، وضعیت بورس تغییر چندانی نخواهد داشت. در این شرایط تصمیمات کلان اقتصادی باید منافع 45 میلیون سهامدار را در نظر بگیرد.
رضاپور با اشاره به اینکه چند موضوع در ایجاد این ابهام و بی اعتمادی بسیار موثر بود، خاطرنشان کرد: اول رفع آزادسازی قیمت خودرو که به اعتماد سهامداران ضربه زد و دوم عرضه برخی محصولات بورسی در بورس بود. در این خصوص حاشیه هایی نیز وجود داشت که در روند بورس موثر بود، ثالثاً به طور غیرمنتظره و برخلاف پیش بینی ها، نوع خوراک پتروشیمی ها و سایر نرخ های مربوط به شرکت های بورسی تعریف شد.
وی گفت: در حالی که ممکن است برخی از این مسائل بودجه عملیاتی نشود و شایعاتی در این حد وجود داشته باشد، اما این موضوع بر عملکرد شرکت تاثیرگذار باشد، ابهاماتی درباره شرکت های سهامی عام در بودجه وجود دارد. سال آینده یکی از مهم ترین ریسک های بازار است و باید دید بودجه با این مسائل چه خواهد کرد.
در نهایت، ابهام در نرخ دلار موضوع دیگری است که باعث سقوط بازار سهام شد. بازار ارز در حال حاضر با توجه به وضعیت مذاکرات وین در انتظار است. از سوی دیگر، انتظار به بورس و سرمایه گذاران منتقل شده است، بنابراین تا زمانی که تکلیف مذاکره و نرخ ارز به طور کامل مشخص نشود، وضعیت مورد انتظار بازار سهام ادامه دارد، در این مورد حتی وضعیت بازارهای جهانی با نتایج حاصله. تاثیر شرکت ها بر بازار سهام
این کارشناس بورس تصریح کرد: با توجه به این ابهامات و بی اعتمادی به بورس، بورس در یک روند نزولی سطوح حمایتی خود را یکی یکی پشت سر گذاشت و از سوی دیگر قیمت سهامی که با آن سر و کار داشت کاهش یافت. امروزه کاملاً ناموجه و بسیار ارزشمند هستند، دلیل این بی اعتمادی و وجود این ابهامات ادامه روند نزولی بورس است.
رضاپور افزود: بنابراین اگر بخواهیم این فضای داغ و بی اعتمادی جای خود را به اعتماد مجدد و فضای شفاف بدهد، باید هر چه سریعتر حمایت های وعده داده شده بورسی اجرایی شود تا بورس از این وضعیت خارج شود.
یک فعال بازار سهام با تاکید بر اینکه قیمتهای بورس پس از رکود هیجانی جذاب هستند، گفت: این امر باعث افزایش تقاضا در بازار میشود که میتواند بر نوسانات بازار تأثیر بگذارد، اما تا زمانی که بودجه کافی برای بدون پشتوانه باقی بماند، این روند صعودی نخواهد بود. دائمی بوده و با رشد بازار حجم عرضه افزایش می یابد.
وی افزود: بنابراین برای رشد مستمر بازار، ابتدا باید اعتمادسازی مجدد صورت گیرد تا تحت تاثیر آن، همزمان با ورود به بازار نقدینگی، حجم و ارزش معاملات افزایش یافته و رشد بورس تضمین می شود.» از سوی دیگر در صورت تداوم شرایط فعلی، رویکرد محافظه کارانه سهامداران حفظ خواهد شد که موجب خروج نقدینگی از بورس می شود، هرچند ممکن است قیمت ها به دلیل افت شدید شاخص کل افزایش یابد، اما این چهره باعث می شود مقطعی و نوسانی باشد.
[ad_2]