[ad_1]
از مجموع واحدهای مسکونی دارای کد پستی در ایران، 2.3 میلیون واحد مسکونی خالی شناسایی شده است که از این تعداد 900 هزار واحد مسکونی معادل 40 درصد به اشخاص حقوقی یعنی بانک ها، مؤسسات و شبه دولتی اختصاص دارد.
به گزارش همشهری، هفت سال از تصویب قانون اخذ مالیات از خانه های رایگان می گذرد و اجرای این قانون به دلیل شناسایی خانه های خالی همچنان متوقف است. وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی شناسایی خانه های خالی، چندین بار لیست خانه های خالی را به سازمان مالیاتی ارسال کرد که البته هنوز روند اخذ مالیات از آنها مشخص نشده است. این وزارتخانه تاکنون 8.4 درصد را شناسایی کرده است. خانه های موجود در کشور خالی است.
لیست خانه های سیاه خالی
از ژوئیه 1994، زمانی که سجم هنر. ماده 54 قانون مالیات های مستقیم در خصوص اخذ مالیات از خانه های خالی شهرهای بالای 100000 ساکنان، اداره راه و شهرسازی ملزم به ایجاد یک ملک ملی شد و سیستم مسکن IRS دسترسی به اطلاعات سیستم را برای جمع آوری مالیات بر خانه های خالی فراهم کرد. البته این وظیفه تنها 4 سال بعد توسط وزارت راه انجام شد و در نهایت در اواخر سال 1377 سامانه شناسایی خانه های خالی که وارد نشده بودند راه اندازی شد.
در این شرایط، اداره راه و شهرسازی که خود را تنها مسئول شناسایی و معرفی خانه های خالی می داند، نامه هایی به سازمان امور مالیاتی ارسال کرد که این سازمان طبق قانون باید از مالکان آنها مالیات دریافت کند، اما مشکل اینجاست که طبق شرایط از IRS A: شما نمی توانید ثابت کنید که اکثر خانه های موجود در این لیست ها خالی هستند و نمی توانید هیچ گونه رسید مالیاتی تهیه کنید. اما آن طور که محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی می گوید: این وزارتخانه تاکنون 2 میلیون و 300 هزار باب خالی را به سازمان معرفی کرده و به عنوان نماینده خانه های خالی به رسالت خود عمل کرده است. به گفته محمودزاده، در آخرین لیست ارسالی به سازمان مالیاتی در 17 آبان ماه سال جاری. یک میلیون و 174 هزار شغل خالی بود که از این تعداد بالغ بر 900 هزار نفر متعلق به اشخاص حقوقی بود که به صورت دستی در قالب سی دی به سازمان تحویل داده شد.
ساختن حقوق عاشق
صاحبان خانههای خالی اشخاص حقوقی عمدتاً بانکها، مؤسسات و شبه دولتهای محلی هستند که در سالهای اخیر علاقه زیادی به سرمایهگذاری در صنایع ساختمانی، آجرکاری و ساختمانی نشان دادهاند و در گذشته موضوع بحثهای فراوانی بوده است. پیشرفت حضور اشخاص حقوقی به ویژه بانک ها در بازار مسکن و علاقه آنها به حفظ ساختمان به عنوان دارایی به دوره قبلی رونق مسکن در اواخر دهه 80 و 90 برمی گردد و سپس به حضور مستقل آنها در صنعت منجر شد. . این وضعیت به حدی ادامه یافت که حتی برخی از بانکها تمام منابع خود را فدا کردند و بر توسعه صنعت ساختمان متمرکز شدند که منجر به ایجاد شرکتهای مهندسی و ساختمانی متعدد در زیربانک شد. شرکتهایی که وامهای متقابل از بانکهای مادر دریافت میکنند، عملاً مسئول تبدیل و گردش وجوه بانکی در صنعت ساختمان هستند و از آنجایی که محصول فرآیند، به قیمت اسمی و نه واقعی، در داراییهای بانک ثبت شده است، راه پنهان کردن پول واقعی نیز تسهیل شده است.ارزش دارایی های بانک.
این جزئیات از یک سو شرایط را برای واگذاری دارایی های مستغلات به ذی نفعان و شرکت های وابسته به بانک ها ایجاد کرد تا سودهای غیرمنتظره ای را به جیب املاک وارد کند و گرانی صنعت ساختمان نیز خسارات شدیدی به مصرف کنندگان نهایی وارد کرد. صنعت. به هر حال، این بازی ها به عنوان اشخاص حقوقی، به ویژه بانک ها، و املاک و مستغلات زیادی باقی ماندند که نه تنها بازار قادر به جذب آن نبود، بلکه برخی از آنها صرفاً برای مقاصد سرمایه ای ساخته شده بودند و در قالب خانه های لوکس مورد نیاز نبودند.
آمار خانه خالی
نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 95 و آمار وزارت نیرو از مصرف کنندگان برق در این کشور نشان می دهد که در سال 95 تمامی واحدهای مسکونی با کد پستی در ایران بالغ بر 27 میلیون و 500 هزار واحد بوده است. با فرض اینکه میزان تخریب و نوسازی آپارتمان ها در دوره کاهش ساخت و ساز به حدی باشد که موجودی مسکن کشور در 5 سال گذشته افزایش نیافته باشد، در شرایط فعلی با شناسایی 2.3 میلیون خانه خالی می توان گفت علاوه بر این. به آپارتمان دوم واحدهای مسکونی، 8.4 درصد از کل موجودی مسکن کشور خالی از سکنه است. به نوبه خود در سرشماری سال 95 برآورد شد که در 22 میلیون و 825 هزار 24 میلیون و 196 هزار واحد مسکونی دارند. خانوارهای ایرانی که 36.7 درصد آنها مستاجر هستند. به عبارت دیگر، در بهترین حالت، مجموع خانه های اجاره شده در ایران در سال 95 کمتر از 8.4 میلیون واحد بوده است. با این تفاصیل و با این فرض بسیار خوش بینانه که نرخ اجاره بها در کشور در این 5 سال تغییر نکرده است، در شرایط فعلی خانه های خالی وجود دارد که 27.5 درصد از کل خانه های اجاره ای ایران را تشکیل می دهد.
این اعداد نشان می دهد که فشار بر خانه های خالی و عرضه آن به بازار مسکن یا اجاره می تواند بسیاری از مشکلات اساسی این بازارها را حل کند. علاوه بر این، اگر منجر به تعادل قیمت مسکن شود، می تواند قیمت اجاره را نیز بسیار رقابتی کند. با این حال، واقعیت این است که نوع شناسایی شده خانه های خالی به همان اندازه ناهمگون است که بازار ایجاب می کند که حتی اجرای صحیح و بدون سازش قانون مالیات بر خانه های خالی با حداکثر مجازات برای صاحبان آنها، صرف نظر از نتیجه، کمترین تأثیر را بر آن داشته باشد. مصرف کنندگان واقعی در بازار مسکن
[ad_2]