[ad_1]
ارو- برخی کارشناسان بورسی معتقدند منفیهای مستمری که بورس در ماههای اخیر بهویژه در دو ماه اخیر تجربه کرده، بخشی از تحلیل بسیاری از سهامداران از بودجه سال آینده است که بورس در مسیر نزولی قرار دارد. این یک بازار پیشرو در اقتصاد است که توسعه آینده را زودتر از سایر بازارها منعکس می کند.
به گزارش فرارو، فردین آقابزرگی کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه بورس به نوعی بر بودجه تاثیر منفی گذاشته است، گفت: ا وی گفت: اگرچه بودجه در ظاهر رو به کاهش بود و هزینه های عمومی دولت کاهش یافت، اما با توجه به نرخ حامل های انرژی و میزان عرضه شرکت های بورسی در بودجه، افزایش چشمگیری داشت، بنابراین این موضوع بر نتایج بودجه تاثیر منفی می گذارد. شرکتها، چون هزینههای تولید در حال افزایش است، ضرر زیادی میکنند و همین اتفاق برای اکثر شرکتهای بورسی خواهد افتاد.
آقابزرگی با اشاره به اینکه درآمدهای مالیاتی دولت نیز 60 درصد افزایش یافته است، گفت: با توجه به اینکه پیش بینی می شود در سال آینده درآمدهای مالیاتی دولت حدود 527 هزار باشد. از سوی دیگر همزمان با افزایش مالیات های مختلف در اقتصاد، حجم فروش کالاها و خدمات نیز کاهش می یابد که تاثیر منفی بر تولید و فروش شرکت های بازار خواهد داشت.
اعتماد مردم به بورس خدشه دار شده است
حمیدرضا افشار کارشناس بورس اوراق بهادار گفتگو با فرارو وی با اشاره به اینکه روند نزولی در بورس ادامه دارد، گفت: دلایل مختلفی وجود دارد که اولین و مهمترین دلیل آن این است که اعتماد مردم به بورس و همچنین مدیران بازار از بین رفته و تمام مشکلات منجر به نقدینگی قابل توجهی شده است. در جریان خروج بورس در ماههای اخیر، البته مهمترین محرکی که باعث رشد بورس میشود، پول هوشمند است، اما با توجه به اتفاقاتی که در ماههای اخیر افتاده، طبیعتا بسیاری از مردم به بازار دیگران اعتماد ندارند. با چنین نقدینگی از بورس خارج شده و به سمت بازارهای موازی دیگر حرکت می کند که باعث فروپاشی گردش مالی بازار می شود.
وی افزود: در حالی که در خرداد ماه حجم معاملات بورس از 5 به 6 میلیارد تومان رسید، اخیرا ارزش معاملات بورس تنها به 3 میلیارد تومان رسیده است که در این شرایط اعتبار لازم برای توسعه وجود ندارد، از سوی دیگر. ، مجموعه سیاست های فعلی برای حمایت از بورس شکست خورده است. بنابراین تا زمانی که پول پارک شده به بورس تزریق نشود، بازار سهام در جایی از بین نمی رود و روند فعلی ادامه خواهد داشت، البته ممکن است نوساناتی در این بین وجود داشته باشد.
افشار گفت: علاوه بر این، بلاتکلیفی وضعیت برجام و دورنمای نامشخص مذاکرات، ریسک های جدی را برای بازار و سهامداران ایجاد کرد و تا زمانی که تکلیف مذاکره مشخص نشود، به نظر نمی رسد بازار سهام احیا شود و بسیاری از آنها جان تازه ای به خود گرفته اند. سرمایه گذاران امروزه اقدامات پیشگیرانه ای را برای تعیین نتیجه بودجه در مجلس انجام داده اند، به ویژه در مورد احکام بودجه ای، به ویژه موارد مربوط به بازار سرمایه.
این فعال بورسی ادامه داد: از سوی دیگر فروش اوراق در بورس وجود دارد که به این معناست که نقدینگی بسیاری از بورس ها صرف خرید اوراق می شود زیرا از یک سو وزارت اقتصاد و دولت. نیازمند بانک ها، شرکت های بیمه، صندوق ها و اشخاص حقوقی در بازار هستند.» آنها این اوراق را خریدند تا دولت بتواند از درآمد حاصل از فروش این اوراق برای تامین کسری بودجه استفاده کند. از سوی دیگر، با توجه به اینکه بازدهی این اوراق در حال حاضر نزدیک به 24 تا 25 درصد است، بیشتر نقدینگی موجود در بازار به این سمت منحرف شده است، در حالی که بازدهی بازار کل شاخص بورس نزدیک به از ابتدای سال صفر است، اما ممکن است تا پایان سال این اوراق از 24 تا 25 درصد بازدهی داشته باشد.
وی افزود: بالا بودن نرخ های بین بانکی که همچنان بالای 20 درصد است یکی دیگر از ریسک های بورس است که اگر نرخ سود به زیر 20 درصد کاهش پیدا کند و روند کاهشی ادامه یابد به نفع بورس است. از آنجایی که وجوه موجود در بانک همراه با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی به بازار سرمایه سرازیر می شود، در چنین شرایطی مشخص می شود که تکلیف این ریسک های بازار چیست و از سوی دیگر مسئولان بازار سرمایه کسانی که قصد دارند اعتماد را بازگردانند مردم در بازار سهام ضرر می کنند زیرا اعتماد مجدد باعث افزایش نقدینگی در بازار می شود که در نهایت منجر به افزایش بورس خواهد شد.
[ad_2]