[ad_1]
ارو- ذبیح الله اعظمی، عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس می گوید: «بی شک برخی از محصولات کشاورزی که توسط انسان ها خورده می شود، از استاندارد کافی برخوردار نیستند و سالم نیستند و این تاریخ بازگشت محصولات کشاورزی ایران در آینده نزدیک تکرار خواهد شد. آینده.”
به گزارش فرار، نماینده پارلمان اروپا درباره سیب زمینی های برگشتی از ترکمنستان نیز به ایسنا گفت: متأسفانه تولیدکنندگان اصلی ما قوانین کار حرفه ای را رعایت نمی کنند زیرا هیچگاه سازمان یا نهادی از آنها نخواسته که این قوانین را رعایت کنند. یعنی هیچ فشاری از سوی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود نداشت. بنابراین تولیدکنندگان هر چقدر که خواستند کود دادند. به نظر می رسد سیب زمینی های برگشتی از ترکمنستان نیترات زیادی دارند.
یکی از اعضای هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس افزود: 15 یا 20 سال پیش سیب زمینی هایی که به آذربایجان فرستادیم برگردانده شد. این تنها مشکل صادرات این محصولات نیست. بحث اصلی مردم ما هستند که باید این کالاها را مصرف کنند. باید دلمان را به خود بسوزانیم.
مهدی مهدی پور رئیس شورای کنترل و صدور گواهینامه محصولات کشاورزی ارگانیک در گفتگو با فرارو وی با اشاره به اینکه استاندارد هر کشوری برای بقایای آفت کش های مجاز متفاوت است، گفت: دو موضوع مهم در این زمینه وجود دارد، اول سیاست داخلی هر کشور در این زمینه و دوم اینکه این موضوع در مورد فرهنگ استفاده از مواد غذایی از جمله به عنوان مثال است. مصرف هندوانه در ایران با کشورهای اروپایی متفاوت است. در این کشورها معمولاً مردم یک برش هندوانه می خورند در حالی که در ایران می توان یک هندوانه کامل را یکباره خورد، بنابراین باقی مانده سموم قابل قبول در کشورهای مختلف متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت ایده آل عدم استفاده از سموم شیمیایی در فرآیند تولید محصولات کشاورزی است، افزود: در کشور ما محصولاتی که به صورت طبیعی و در باغات و زمین های کشاورزی تولید می شوند از نظر استاندارد باقیمانده سموم مشکلی ندارند. ” سالم به حساب می آیند، از طرفی محصولاتی مانند گندم، پسته و زعفران که به صورت طبیعی در کشور ما تولید می شود یا انار که به صورت طبیعی تولید می شود در داخل کشور نیز تولید می شود، مشکلی ندارد، باقی مانده سموم مشکلی ندارد. و هر گونه آلودگی
مهدی پور گفت: از این نظر مرکبات شمالی یا مرکبات جنوبی و صیفی جات به صورت طبیعی در کشور تولید می شود و مشکلی ندارد اما به دلیل رطوبت زیاد و احتمال رشد قارچ و حشرات در گلخانه تولید می شود. تولید کننده آن از سموم دفع آفات، کود و آفت کش استفاده می کند، باید کنترل و مدیریت شود تا مشکلی ایجاد نشود، اما برخی از محصولات گلخانه ای دارای سطوح بالاتری از سموم و نیترات و سایر فلزات سنگین هستند.
وی افزود: این زمانی است که تولید محصولات اکولوژیک از سال 85 در کشور رو به رشد بوده است. علیرغم پتانسیلی که در 15 سال گذشته وجود داشته است، به لطف سیاست کلان کشور در زمینه تولید محصولات کشاورزی، تولید محصولات سالم را مد نظر قرار داده ایم، اما سالم به این معناست که باقیمانده سموم در محدوده قابل قبولی باشد، در حالی که در بسیاری از محصولات ما پتانسیل طبیعی را داریم. بدون استفاده از کود و سم و هر گونه آلودگی تولید کند، بنابراین می توان گفت که این میزان حدود 80 درصد است، اما 15 درصد تولید را که سموم باقیمانده بیش از حد است، با سیاست گذاری مناسب حذف می شود.
رئیس هیئت مدیره گفت: ما از برخی جهات در سیاست تولید خود راه را اشتباه رفتیم، یعنی به جای شناسایی این 10 تا 15 درصد و تلاش برای بهبود آنها، به 80 درصد محصولات رسیدیم که فاقد آن هستند. بسیاری از مشکلات در تولید محصولات کشاورزی حل خواهد شد و محصولات مشکل ساز را می توان به راحتی شناسایی کرد زیرا شناسایی این محصولات دشوار است.
وی با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات به عنوان متولی سموم و کود در کشور شناخته می شود، گفت: با این حال سیاست در این زمینه اشتباه بود، مثلاً تولید زعفران می تواند بدون سم باشد، اما اکنون این یا در در تولید خرمای صادراتی در جنوب از علفکشهایی استفاده میشود که در گذشته وجود نداشت، این مسائل مربوط به مدیریت است.
وی افزود: اگر برنامه ریزی مناسبی در این زمینه انجام شود و تولید انجام شود و فرهنگ سازی مناسب برای کشاورزان و باغداران صورت گیرد که در وهله اول در صورت سوء استفاده از سموم و بی رویه با مشکل مواجه می شوند، بنابراین اگر برنامه ریزی شود. تولید محصولات ارگانیک را می توان 100 برابر در مدت 2 تا 3 سال افزایش داد.
[ad_2]