[ad_1]
آب هویج بسیار غنی و مغذی است، بنابراین برای سالم ماندن باید آن را در برنامه غذایی خود قرار دهیم.
به گزارش هلث لاین، هویج منبع غنی پتاسیم، ویتامین C و A است که به بهبود سلامت چشم و تامین ویتامین بدن شما کمک زیادی می کند و همچنین فواید دیگری نیز دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
1. ارزش غذایی بالایی دارد
آب هویج رنگدانه های کاروتنوئیدی لوتئین و زآگزانتین را فراهم می کند که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها با مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. کاروتنوئید اصلی موجود در آب هویج بتا کاروتن است که مسئول رنگ نارنجی هویج است. بدن آن را به آنتی اکسیدان ویتامین A تبدیل می کند.
250 میلی گرم آب هویج شامل:
الف) 96 کالری
ب) 2 گرم پروتئین
ج) کمتر از 1 گرم چربی
د) 9 گرم کربوهیدرات
ه) 2 گرم فیبر
ج) ویتامین های A، C و پتاسیم به مقدار قابل توجه
. به سلامت چشمان شما کمک می کند
آب هویج حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که تاثیر زیادی بر سلامت چشم دارد. ویتامین A برای سلامت چشم ضروری است. مطالعات متعددی در مورد مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین A انجام شده است و نتایج با مصرف طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات، خطر نابینایی و بیماری های مرتبط با افزایش سن را کاهش داده است. آب هویج منبع عالی لوتئین و زیگزانین برای محافظت از چشمان شما در برابر آسیب نور است. خوردن غذاهای سرشار از لوتئین و زیکسانسین می تواند خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا را که منجر به پیری چشم می شود، کاهش دهد.
3. قدرت سیستم ایمنی را افزایش می دهد
هر دو ویتامین A و C موجود در آب هویج به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از سلول های ایمنی در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. علاوه بر این، آب هویج منبع غنی ویتامین B6 است که برای پاسخ های ایمنی ضروری است. کمبود ویتامین B6 بر رشد لنفوسیت ها (سلول های سیستم ایمنی) تأثیر منفی می گذارد.
4. ضد سرطان است
این حاوی ترکیبات خاصی در آب هویج است که می تواند بدن را در برابر سرطان ایمن کند. پلی استایرن، بتاکاروتن و لوتئین از عصاره آب هویج ممکن است در برابر سلول های سرطان خون موثر باشند. یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که مصرف عصاره آب هویج تنها در 72 ساعت سلول های لوسمیک را از بین برده و چرخه رشد آنها را متوقف می کند.
5. سطح قند خون را کنترل می کند
نوشیدن مقدار کمی آب هویج به کاهش سطح قند خون شما کمک می کند. مطالعات روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می دهد که آب هویج قند خون را کاهش می دهد. زیرا حاوی پروبیوتیک هایی است که باکتری های مفید مرتبط با دیابت هستند. کنترل قند خون به دلیل اثرات ضد التهابی رنگدانه های آنتوسیانین است.
6. سلامت پوست را بهبود می بخشد
وجود ویتامین B در آب هویج سلامت پوست را بهبود می بخشد. یک فنجان (250 میلی لیتر) آب هویج نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می کند که منجر به تولید کلاژن می شود. این ترکیب فراوان ترین پروتئین فیبر در بدن است که پوست را انعطاف پذیر و سفت می کند. علاوه بر این، ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از پوست در برابر رادیکال های آزاد که منجر به جوش می شود محافظت می کند. همچنین بتاکاروتن موجود در آب هویج از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.
7. کمک به بهبود عملکرد قلب
آب هویج به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی کمک می کند. آب هویج منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. رژیم غذایی سرشار از پتاسیم برای محافظت در برابر فشار خون بالا و سکته بسیار مفید است. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آب هویج برای قلب شما نیز مفید است.
8. از کبد محافظت می کند
کاروتنوئیدها در آب هویج برای سلامت کبد موثر هستند. مطالعات متعدد نشان می دهد که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها در بیماری کبد چرب (غیر الکلی) بسیار مفید است. بیماری کبد چرب زمانی رخ می دهد که کبد چربی بسازد. معمولاً رژیم غذایی نامناسب، اضافه وزن یا چاقی و عوامل ژنتیکی منجر به کبد چرب در بدن می شود و در نهایت می تواند منجر به زخم کبد و آسیب بیشتر شود.
[ad_2]